Delaviuda
Godine 1927. Manuel López i María Rojas otvorili su malu slastičarnicu u pokrajini Toledo. Don Manuel, koji se naučio trgovini u vrlo mladoj dobi, tako je nastavio obiteljsku tradiciju. Mala slastičarnica postupno je osvojila lojalnu klijentelu. No, kao što to često bude u životu, teškoće se pojavljuju kada ih najmanje očekujete - Don Manuel je umro 1939. godine.
Njegova udovica María i njihovo dvoje djece nastavili su voditi obiteljski posao. Kroz njihov naporan rad i odlučnost, slastičarna je postajala sve popularnija. Sve više i više kupaca je upoznalo i cijenilo njihovu stručnost. Kada bi odlazili u slastičarnu gospođe Marie, ljudi su govorili da idu kupiti "od udovice" (de la Viuda). To ime se zadržalo i nastala je La Confiteria Delaviuda.
Danas, nastavljajući se na obiteljsku tradiciju, La Confitería Delaviuda nudi opsežnu paletu konditorskih proizvoda i prisutni su diljem svijeta.
Njegova udovica María i njihovo dvoje djece nastavili su voditi obiteljski posao. Kroz njihov naporan rad i odlučnost, slastičarna je postajala sve popularnija. Sve više i više kupaca je upoznalo i cijenilo njihovu stručnost. Kada bi odlazili u slastičarnu gospođe Marie, ljudi su govorili da idu kupiti "od udovice" (de la Viuda). To ime se zadržalo i nastala je La Confiteria Delaviuda.
Danas, nastavljajući se na obiteljsku tradiciju, La Confitería Delaviuda nudi opsežnu paletu konditorskih proizvoda i prisutni su diljem svijeta.